Bandhavgarh National Park

Tiger i Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh Nationalpark ligger i delstaten Madhya Pradesh och sägs vara en av den tigertätaste parken i hela Indien och även hem för vita tigrar. Dock har man inte sett vita tigrar i det fria på ca 50 år men senast de sågs var det just här.

Utöver tiger finns en stor och varierande fauna med bland annat indisk bison, makaker och languer, axishjort, djungelkatter med mera. Bland reptilerna kan nämnas kobra, krait, pytonorm, sköldpaddor och ödlor.

Parken har också ett rikt fågelliv och får under vintern ta emot långväga gäster från nordligare breddgrader. Mycket vacker natur och spännande djurliv möts man av och runt om en slingrar sig Vindhyabergen.

Det finns två olika sätt att njuta djur och natur i Bandhavgarh - Jeepsafari och Elephantsafari. Jeepsafari görs i tidig morgontimma eller på eftermiddagen. Man har alltid med sig en lokal guide när man färdas i Jeepen så att man får information om djur och natur. Elefantsafariturerna anordnas tidigt på morgonen och detta görs oftast för att man ska spåra upp tigern.

Faktaruta
Delstat: 
Madhya Pradesh
Säsong: 

November till Juni.

Stängt mellan 1 Juli till ca den 15 Oktober. Detta är för monsunen.

Hur: 

Med flyg:
Man kan flyga till Khajuraho som är den närmaste flygplatsen och därifrån köra (7-8 timmar) till Tala där entrén till Bandhavgarh finns. Enklast från Delhi och Varanasi.

Flyg till djungeln

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!Med tåg:
Närmaste tågstation ligger i Umaria efter Katani järnvägsstationen, därifrån är det ca 40 minuters bilfärd till parken. Endast jeepar finns för tranfer från tågstationen. Från Khajuraho till Bandhavgarh är avståndet är 250 km, (ca 8 tim bilresa).

Med bil/buss: Det går både privata och statliga bussar mellan Katni och Umaria och från Satna och Rewa till Tala (Bandhavgarh).

Visst kan det vara lite kruxigt att ta sig hit men det är väl värt det!

Bildgalleri
Vacker park vy
axishjortar
Funderande apa
Gam som solar
Guldschakal
Varan
Indian roller
Vattendrag
Träd
Tiger
Tiger
Tiger
Pippi
Apa
Skulptur i djungeln