Alla flyg till och från Delhi via terminal 3 efter Indiens Lock-Down

Alla flyg till och från Delhi via terminal 3 efter Indiens Lock-Down

All flygtrafik till och från Delhi, såväl inrikes som utrikes, kommer gå via terminal 3 när flygtrafiken väl kommer igång igen. Inga flygbolag kommer tillåtas flyga från andra terminaler.

Lock-down till 17 maj

För närvarande är den indiska flygtrafiken inställd till minst den 17 maj, något som kan komma att förlängas om smittspridningen inte kommer under kontroll. Under denna tid tillåts inga flyg (förutom evakueringsflyg, medicinska flyg, fraktflyg och specialflyg) till och från Indien, eller tåg. När trafiken väl startar igen kan det komma att införas rejäla begränsningar mellan olika delstater beroende på hur smittspridningen ser ut. Goas hamnminister har till exempel sagt att ingen inrikesturism kan starta innan all smitta är borta från Indien.

Begränsade terminaler – begränsade områden för spridning

Det kan kanske låta konstigt att all trafik tvingas gå från en terminal samtidigt som man ska praktisera social distansering, men det hela är en del i flygplatsen större plan. Olika entréer på terminalen kommer avskiljas precis som incheckningsmaskinerna för de olika flygbolagen. Restauranger och butiker kommer hålla öppet i olika delar av terminalen för att det inte ska bli för tätt mellan resenärerna. 

Digitala menyer och betalningar

Kontanta betalningar precis som handhållna menyer kommer begränsas för att förhindra kontaktytor. Betalningarna ska ske digitalt och menyer måste visas upp digitalt på skärmar. Personal på flygplatsen kommer se till att personer håller avstånd från varandra.

Desinfektionstunnlar

För att förhindra smittspridning på flygplatsen kommer man införa desinfektionstunnlar. Dessa tunnlar är som tält med ultraviolett ljus och andra metoder för att döda virus på allt inkommande bagage på flygplatsen.

Portar och incheckningdiskar för de olika flygbolagen

Inrikesflyg

  •  Vistara och Indigo har ingång från Gate 1 och incheckning vid raderna A, B och C
  • Air Asia och Air India har ingångarna Gate 3 och 4 och incheckning från diskarna vid raderna D, E och F
  • SpiceJet har ingång från Gate 5 och incheckning vid diskarna vid raderna G och H
  • Övriga inrikesflyg har ingång från Gate 5 och incheckning vid diskarna i rad H

Utrikesflyg

Alla passagerare för utrikesflyg är hänvisade till ingång via Gate 6 och incheckning vid raderna J, K, L och M. Vilken rad beror på tillfälle, se information på bildskärmarna.