Indien och Maldiverna i samarbete om färjetrafik mellan Kochi och Malé

färjetrafik mellan Kochi och Malé - Indien till Maldiverna

Den Indiska premiärministern Narendra Modi och Maldiviernas presidenten Ibrahim Mohamed Solih har skrivit på ett avtal för att inleda en färjelinje för persontrafik och gods mellan de två sydasiatiska länderna Indien och Maldiverna.

Mellan Kochi och Male

Trafiken är planerad att gå mellan den indiska hamnstaden Kochi i delstaten Kerala för att vända i Maldivernas huvudstad Malé. Resan passerar också Kulhudhuffushi-atollen. Den totala längden på färjelinjen är 700 km och till Kulhudhuffushi-atollen är avståndet 500 km från Kochin.

300 passagerare plus gods

De planerade fartygen ska ha en kapacitet om ungefär 300 passagerare. På fraktsidan ska skeppen kunna hantera runt 15 containrar och en total vikt på ungefär 500 ton. Eftersom färjan ska göra resan på en dag kommer den också vara lämplig för att transportera färskvaror .

Främja samarbete och stärka turism

Initiativet för den nya färjelinjen har tagits för att förbättra relationen mellan de två nationerna samt att stärka turismen i regionen. Avtalet skrevs under premiärminister Modis första utlandsbesök sedan han omvaldes tidigare under försommaren. 

Frostiga relationer

Relationerna mellan länderna har under senare tid varit relativt frostiga efter att Maldiverna infört restriktioner för arbetsvisum till indier. Försämringarna skedde efter att Maldivernas president skrivit under ett nytt handelsavtal med Kina. Maldiverna har en viktig plats i Kinas handelsrutt mellan Kina och Afrika där de redan äger en viktig hamn på Sri Lanka.

Hitta resan till Kochi

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Kochi och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Mer information

Foto av Gzzz - Own work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Läs mer om Kerla!

Business Today