Toppless i Jammu och Kashmir, Indien, när ny turistbuss introduceras

Resa toppless genom Jammu & Kashmir med lyxig turistbuss

Speciellt hett blir det kanske inte när den nya dubbeldäckaren utan tak tar dig från Jammu till den indiska gränsen men det kompenseras väl med alla vackra vyer. Bussen introducerades vid den 41a världsturismdagen och hoppet är att bussen blir ett permanent inslag för delstatens turister.

Låt oss skydda gränsen med ny lyxig topplös turistbuss

Med sloganen ”Chalo Suchetgar Border”, fritt översatt ”Låt oss skydda gränsen” startades en ny lyxig turistbuss utan tak i den nordliga delstaten Jammu & Kashmir. Bussen introducerades på den fyrtioförsta internationella turismdagen söndagen den 2 september, 2020.  

Flera intressanta stopp I och runt staden Jammu

Bussen avgår klockan 10:30 alla dagar i veckan. På programmet står givetvis intressanta platser i Jammu men också en tur nära gränsen i Suchetgarh. Ett intressant stopp är våtmarkerna i Gharana där man kan se flera typer av flyttfåglar som anländer från nära världens alla hörn. Under turen ges många vackra vyer över bergskedjan Pir Panjal.

27-platsers lyxbuss

Bussen har 27 platser och ska vara bekväm och lyxigt inredd. Ljudanläggningen i bussen ska vara mycket påkostad och ge ett bra ljud så att man inte missar några av de intressanta uppgifterna guiderna delar med sig av. Så vad säger du? Vill du stiga ombord på den nya bussen, när det aktuella världsläget förbättrats? Missa inte våra andra nyheter om delstaten nedan!

Mer

Fotoa av Renzo D'souza on Unsplash

Läs mer om Jammu 6 Kashmir i våra reseguider!