Bestulen på tåg

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
juttan
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-01-19

Jag blev bestulen feb. 09 på min kamera med över hundra bilder. Detta hände medan jag sov. Jag trodde jag hade koll. Min videokamera fick jag ha kvar. Den hade jag närmast kudden mot väggen.

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Ta notis till att vara försiktiga i "Tunnelbanan" och då speciellt i rusnings trafik då det lätt blir kaos i huset. Min polare från Australien blev rånad på sin plånbok med en massa cash å kort. Det går så fort att du knappt märker vad du blivit av med. Förvänta dig heller ingen förståelse eller hjälp när du blir utsatt för detta. Vakterna eller vad fan man kan kalla dom som står på perongen kan inte göra något. Spexen (där du köper biljetter osv) är inte direkt hjälpsamma dom heller. Jag fick tex betala böter på 60 rupies för att jag inte köpte en ny biljett när vill skulle till polisstationen. Polaren blev nästan satt i finkan för att han hoppade över spärren så där spenderade vi 30-40 minuter med att tjafsa med kontrollanterna och förklara vad som hänt.

Dom kan köra loken men dom har ingen aning om hur man sköter de resterande ärendena som kan uppkomma i tumulten. Men så blir det när man slänger sig på ett sånt stort projekt. Bättrar dom sig inte inför Common Wealth Games så kommer dom att få smaka på ett gediget kaos av ficktjuvar å gud vet vad mer. Så mitt tipps är att va väldigt rädd om det du har på dig, helst ha pengar på 3-4 olika ställen och som jag säger till alla andra. Ge fan i att ha med er alla kreditkort i en å samma plånbok/handväska. Onödigt att ha med sig ICA kort när man inte handlar på ica i indien =) Så minimalims är din räddare och pengar på olika ställen i fickorna. Använder själv aldrig plånbok utan strumpor, gömda fickor i jeans och lite strö i väskan.

elinlindberg1985
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2007-09-06

carllarsen skrev:
Det var tråkigt att höra. Du måste ha haft stor otur eller varit mycket oförsiktig. Jag har aldrig blivit utsatt för brott i Indien. Jag har kunnat skicka med pengar med främmande människor, indier, för att dom skulle köpa något till mig men har aldrig blivit lurad. Det har visserligen tagit lite tid och jag har fått betala tre gånger så mycket men dom har alltid kommit tillbaka. Däremot har jag hört många berättelser om brottslighet och om den indiska maffian men själv aldrig sett något.

Tja... Att betala tredubbla priset mot om man själv gått och ordnat något är väl ändå att bli lurad på sätt och vis. :roll:

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

carllarsen skrev:
Dom tänker inte på samma egoistiska sätt som vi västerlänningar gör.

Vad menar du med och vad betyder "västerlänningar".

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

carllarsen skrev:
Vet du verkligen inte det?
Människor som bor i, eller kommer från, Europa.

Nej, jag har ingen som helst aning om vad det begreppet står för efter 1988.
Jag tycker att begreppen occidenten och västvärlden är helt föråldrade och saknar mening.
Därför undrar jag vad det betyder för dig när du använder det på det sättet du gjorde.