Min första resa till Indien!

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Rebecka Andersen
Rebecka Andersens bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-01-05

Börjar med lite bakgrundshistoria till hur jag hamnade i Indien först...
Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av Indien och velat åka dit, men jag har alltid trott att det skulle vara för komplicerat att ta mig dit. Sedan sex år tillbaka har jag haft kontakt med en indier vid namn Ravi (underlättar med namn i berättelsen). Det senaste halvåret har vi pratat mer o mer, gick från chattande till telefon och bestämde att jag skulle komma dit. Kanske dumt, kanske oansvarigt av mig men det kändes rätt för mig att göra, och jag är så glad att jag gjorde det! 

Jag har dock aldrig varit på ett flygplan, och knappt varit utomlands (bortsett från skolresa med buss till Paris för 10 år sedan...). Då det var ju en ganska stor grej för mig, att åka ensam hela vägen till Indien. Men det var inga problem! 

Kom fram till flygplatsen fredag morgon, där Ravi mötte mig. Vi åkte vårt hostel i Vasant Kunj, där var hur fint som helst! Bodde hemma hos en dam som hyrde ut tre rum i sin lägenhet. Fick en väldigt hemtrevlig känsla och damen som ägde det var så trevlig, hjälpsam och pratglad. Så det var ett väldigt bra första intryck. Första dagen gick vi till några köpcenrum i närheten och där kom första skillnaden mot Sverige; att man var tvungen att gå igenom en säkerhetskontroll för att komma in på ett köpcentrum. Kändes lite ovant, men man vande sig snabbt. Senare på dagen åkte vi till Hauz Khas. Vilket ställe! Fantastisk utsikt, lagom stort och mysiga smågator. 

På lördagen besökte vi Qutub Minar, Humayun's tomb, India Gate och Khan Market. Var helt fantastiskt att se allt! På söndagen efter åkte vi tll Lodi Gardens och tog det ganska lugnt resten av dagen då det var väldigt varmt. 
Tror det underlättade en del för mig att vara med en indier, jag behövde inte tänka så mycket på hur man skulle ta sig runt eller bli lurad av auto-förarna (även om en del ville ta extra betalt på grund av att jag var med...). 
Jag har nog inget negativt att säga om Delhi, visst det är mycket skräp på sina ställen men det påverkar ju inte mig och det är en så liten sak bland allt det fantastiska att se. Även trafiken hade ju sin charm enligt mig.

Kände mig inte fördig med Delhi men på måndagen åkte vi vidare till Goa. Var lite av en chock när man gick ut från flygplatsen, klimatet var helt annorlunda, varmt och så fuktigt. Men efter någon dag vande jag mig. Bodde på Anjuna Beach och under dagarna i Goa besökte vi Calangute Beach, Baga Beach, Ashwem Beach och Mandrem Beach. Gillade Ashwem och Mandrem bäst, då det var lugnare (så kanske skulle jag åkt till södra istället för norra Goa). Besökte även Anjuna Flea Market, Chapora Fort och Fort Aguada. Var ganska jobbigt att ta sig upp till Fort Aguada men det var värt det, utsikten var helt underbar! Testade massa olika maträtter, åt med händerna (Ravi tyckte jag hade ohygieniskt långa naglar, men här i Sverige skulle nog alla säga jag har korta naglar..), drack Kingfisher och massa Lassi. Hade det hur bra som helst helt enkelt!
Kom ganska många indier och fråga om det fick ta en bild med mig, kändes ju ganska konstigt men inte så det störde. Var ganska märkligt en kväll då jag och Ravi satt på stranden då en kille kom fram och frågade Ravi om han fick ta en bild med mig. Ravi sa nej, då fråga han mig som oxå sa nej men han tog en bild i alla fall. Inget som händer i Sverige direkt, inte mig i alla fall! 

På lördagnatt åkte vi vidare till Mumbai, kom fram i soluppgången och tog en taxi till en vän till Ravi. Jag var helt överväldigad av allt, soluppgång bland alla palmer, storstadskänsla blandat med slum. Mumbai kändes som det Indien man hört om i Sverige och jag gillade det! Nej, jag älskar det! Det var dessutom väldigt intressant att hälsa på hemma hos en indier och inte bara se hotell. Sov ett par timmar där, och kände mig väldigt bekväm och välkommen. Spenderade resten av dagen med att se Mumbai, åkte till Gateway of India. Taxiresan dit var väldigt lång så fick se mycket på vägen. Shoppade lite, väldigt billigt eftersom med hjälp av vännerna från Mumbai fick jag indiska priser och inte tursitpriser (samt att de är väldigt bra på att pruta), och på kvällen åt vi glass på Marine Drive. Satt där med blandade känslor, så glad över att ha upplevt allt detta men samtidigt ledsen för senare på natten gick flyget mot Delhi och därefter vidare hem mot Sverige... 

På hela resan tror jag Hauz Khas, Lodi Gardens och Ashwem Beach var mina favoriter men jag har i princip bara bra minnen från Indien! Det enda negativa var en händelse då jag gick uppför en trappa, gick förbi fem små tiggarbarn som verkligen hängde sig fast i mina ben, men det var ju mest bara jobbigt för att det var sorgligt. 

Saknar annars allt så fruktansvärt mycket och kommer åka tillbaka så fort jag kan, funderar redan på vad jag vill se nästa gång och förhoppningsvis kan jag stanna längre då. 

https://www.facebook.com/rebecka.andersen1/media_set?set=a.1020957381436...

 

__________________

Indien: kärlek vid första ögonkastet.

Kujala
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2010-10-28

Det var intressant läsning.Indien verkar vara lite av en vattendelare.Antingen älskar man det eller avskyr. Men det är nog många som du som längtar tillbaka och vill åka tillbaka så snabbt som möjligt

 

EasternBird
EasternBirds bild
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-05-13

Det verkade som du hade roligt i Indien. Jag skulle också vilja åka dit en vacker dag. 

Gå runt lite i Agra, se på Taj Mahal, leta efter en sitarlärare, stanna i Rishikesh i några dagar...

Det var ju väldigt bra att du kände en indier också. Då slipper du bli lurad och kan fråga honom om hjälp när du inte kan något.

Gud, så avundsjuk jag blir! Jag vill också ta flyget och åka till Indien! 

__________________

~Life goes on within you and without you~

~The farther one travels the less one knows~

Giho
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2012-10-26

Så fantastiskt att läsa om din resa.

 

Jag är adopterad från Indien och var till Indien första ggr 2011/2012 under jul o nyår.

Vi har bott vid marin Drive all 4 ggr som jag nu hunnit vara till Indien. 

 

Det jag nu är sugen på, det är att bo hemma hos någon typ hyra in mig i någons lgh tillsammans med min man.Har du några bra tips på hur jag går tillväga med det?

 

Mvh Gita

 

 

 

 

 

__________________

Githol

Giho
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2012-10-26

Så fantastiskt att läsa om din resa.

 

Jag är adopterad från Indien och var till Indien första ggr 2011/2012 under jul o nyår.

Vi har bott vid marin Drive all 4 ggr som jag nu hunnit vara till Indien. 

 

Det jag nu är sugen på, det är att bo hemma hos någon typ hyra in mig i någons lgh tillsammans med min man.Har du några bra tips på hur jag går tillväga med det?

 

Mvh Gita

 

 

 

 

 

__________________

Githol