new delhi, agra, goa, kerala, (cochin) senare hampi.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Artemis Humming
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-11-23

Efter 16 dagar i indien, så kan jag känna en viss hemlängtan. En enorm hemlängtan.ville se indien med egna ögon och det jag hittils har sett, nej tyvär, så gillar jag det inte. Folk luras hela tiden. Taxi och tuc tuc som inte tar en dit vi vill, utan respektlöst bara kör över en. väl inne på resturangerna så beställer en något och får något helt annat. maten är otroligt stark och jag tål den inte. godis, sötsaker och vitt bröd.... jag blir galen. det luktar överallt och stränderna är fyllda med sopor, även gator och torg. Det är fattiga människor efter gatorna. Vet inte om jag har några mer tårar kvar att gråta.överklassen ser ner på de fattiga och talar om att barn och vuxna valt att leva så? hur kan en välja att leva så? Varför ljuger människor så mycket? Trött på att bli lurad hela tiden.

jag vill kunna andas utan att snyta svart, äta utan att bli sjuk konstant. jag vill uppleva en genuin och ärlig konversation utan att blir erbjuden röka stup i kvarten. Sad

ska se om elen snart kommer tillbaka, hoppas att jag hittar en dusch som fungerar där vattnet inte är brunt. hoppas ni har en bättre bild av indien. kramar 

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Jag känner inte alls igen din beskrivning av Indien. Vi måste ha besökt helt olika länder. 

Hälsningar från Mumbai.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Artemis Humming
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-11-23

Ja, antagligen. på tågresan söderöver samlade jag ihop en massa skräp i en plastpåse. jag frågade den som satt brevid mig vart jag kunde slänga.. hen tog plastpåsen, som var full med sopor och slängde ut den genom fönstret, så det landade i vattnet. hmmmmm. 

mycket som förvånar mig, hur lite de bryr sig om miljön. haft få trevliga samtal

yogan i goa var också riktigt fint och havet. Smile

 

Artemis Humming
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-11-23

besöket vid tajmahal var ok,självaste stenbyggdnaden var ointressant, men lugnet, fågeljuden och träden var kolla Laughing out loud

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du ser, nu börjar det komma lite positiva saker som du ändå upplevt......smiley Tror att du behöver åka dit en sväng till så ska du se att allt inte är skit.

__________________

Mvh Eva

Amazonkvinna från norr gift med Denzil från Goa

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Några tips:

Förhandla alltid fram priset med taxi- och autoförare innan du hoppar i. Den "riktiga" tariffen för en auto/tuk-tuk är 25 rupier i framkörningsavgift och sedan 8 rupier för varje kilometer efter de två första. Räkna dock med att de ger dig ett ganska saltat pris om du är blekansikte, jag brukar låta dem runda upp till närmsta hundralapp men inte mer.

Värst hittills var en kille som ville köra mig från busstationen i sydöstra Delhi till Jangpura (närmaste bostadsområdet) för 550 rupier (borde ha kostat under femtiolappen alla dagar i veckan). När någon försöker blåsa en så uppenbart är det bara att åka med någon annan.

Ja, folk har det otroligt fattigt i vissa delar av städerna. Om du läst "Shantaram" så märker du att författaren ofta beskriver hur han måste acceptera att "såhär är det, inget jag ensam kan göra något åt här och nu" och fokusera på sin business istället. Vilket leder till nästa grej:

Surfa på Internet och utse saker som DU vill göra, och håll dig sedan till dessa saker. Blir du erbjuden något (oavsett om det är prylar eller upplevelser) så vill du inte ha det.

När det gäller maten, satsa på lokala specialiteter och vegetariskt. Vill du inte ha starkt kryddat, så säg till om det eller ta ett extra bröd och en sweet lassi till maten.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.